Bitcoin-bloedbad, Eth2-mijlpaal, Weegschaallancering, PayPal-blunder: Hodler’s Digest, 21-27 november

Hodler’s Digest komt elke zaterdag en helpt je bij het volgen van elk belangrijk nieuwsverhaal dat deze week is gebeurd. De beste (en slechtste) citaten, adoptie- en reguleringshoogtepunten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op CoinTelegraph in één link.

Bitcoin-prijs keldert en daalt tot onder $ 17.000 tijdens de grootste crash sinds maart
Aan het begin van de week waren de cryptomarkten vol optimisme

Bitcoin was één weerstandszone verwijderd van de hoogste punten ooit, altcoins stegen met drievoudige cijfers en de stijging maakte een indruk op de startpagina van The Wall Street Journal.

Met de marktkapitalisatie van Bitcoin op recordhoogte, was het tijd om het te vieren met een lekker kalkoendiner en alles erop en eraan. Helaas verliet Thanksgiving de crypto-wereld met een nogal bittere nasmaak.

Op 26 november leed de prijs van BTC een van de grootste dollarverliezen sinds maart. Alles bij elkaar stortte ’s werelds grootste cryptocurrency met meer dan 15% in. Massale liquidaties kregen de schuld van de crash van $ 19.484 naar $ 16.334 in een tijdsbestek van een dag.

Zoals Cointelegraph-analist Michaël van de Poppe opmerkte, zijn marktcorrecties zelden elegante dingen. “Ze zijn vaak verticaal en pijnlijk. Trap omhoog, lift omlaag ” , schreef hij .

Drie redenen waarom handelaren nu verwachten dat Bitcoin $ 13.000 zal halen voor een nieuwe rally
Dus … wat gebeurt er daarna?

Zijn de hoop op het halen van $ 20.000 op korte termijn onderbroken, of was dit slechts een bliep in de weg die moet worden afgewezen?

Nou, het hangt er sterk van af aan wie je het vraagt. Sommige traders verwachten een nieuwe sterke terugval in de niet al te verre toekomst, wat wijst op historische patronen die suggereren dat BTC zou kunnen terugvallen tot de $ 13.800 – $ 14.500 range.

Een pseudonieme handelaar die bekend staat als „Salsa Tekila“ zei dat BTC $ 17.500 moest breken om in bullish territorium te blijven, eraan toevoegend dat $ 18.700 de enige grote weerstand is voor de hoogste punten ooit. De handelaar waarschuwde echter dat de zaken er bearish uitzien onder $ 17.500 … en dit zou een daling naar de $ 11.000 – $ 13.000 kunnen veroorzaken.

Anderen, zoals de crypto-indexfondsaanbieder Stack Funds, hebben de terugtrekking beschreven als een „gezonde correctie“ die nodig was voordat Bitcoin zijn opwaartse traject voortzet.

Het bedrijf zei dat BTC sinds oktober op overbought niveau is, wat betekent dat er wat warmte hard nodig is om de markt te verlaten.

Ondertussen zei Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics, dat de correctie mogelijk al zijn dieptepunt heeft bereikt, en voegde eraan toe: „Een terugval van 17% is nogal matig voor deze fase van de cyclus.“

Ethereum 2.0 bevestigd voor de lancering van 1 december, slechts enkele uren voor de deadline
De bakenketen van Eth2 is bevestigd voor 1 december nadat 16.834 validators 524.288 ETH hebben overgedragen naar een aanbetalingscontract.

Er waren twijfels of het depositocontract tegen 24 november de minimumdrempel zou bereiken, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor fase 0 om een ​​week later serieus te beginnen.

Maar transfers namen snel toe naarmate de deadline naderde. Er heerste een feestelijke sfeer in de ETH-gemeenschap, niet in de laatste plaats omdat het eindelijk het begin markeert van een upgrade die werd geplaagd door vertragingen en complicaties.

Hoewel genesis-deelnemers hun munten pas kunnen opnemen als Eth2 fase 1.5 bereikt – die het Ethereum-mainnet zal samenvoegen met Eth2’s beacon-chain en sharded-omgeving – wachten veel hodlers op derde partijen om uitbetalingsservices te lanceren, ondanks het potentiële risico van exit-oplichting.