Bitcoin jaagt nieuwe hoogten aan

Bitcoin jaagt nieuwe hoogten aan, want analisten zeggen dat ’slim geld nooit is gestopt‘ met kopen.

Toenemende handelsvolumes en de vraag van institutionele beleggers hebben analisten die een nieuw record verwachten van de Bitcoin-prijs.

De totale cryptocurrency marktkapitalisatie is terug boven het $1 triljoen niveau als Bitcoin (BTC) stieren duwde de prijs terug naar $40.000 op 14 januari.

De Bitcoin-prijs steeg tot $40.099 in de vroege handelsuren op 14 januari volgens gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView alvorens terug te trekken naar $39.500. Dit markeert Crypto Bull een snelle ommekeer van de recente daling onder $31,000 en toont aan dat professionele en retailhandelaren graag een hogere BTC-prijs zien stijgen ondanks de enorme $1,5 miljard liquidatie van deze week.

Het vestigen van $40.000 als steun is een belangrijk psychologisch niveau en een belangrijke steun die traders in de gaten houden. Als traders in staat zijn om het level om te draaien om te ondersteunen, dan is uitbreiding naar $45.000 de gedachtegang die door veel traders gevolgd wordt.

Terwijl de vorige rally boven de $40.000 voor een deel werd gedreven door een vlaag van kopen van particuliere beleggers, ziet Guy Hirsch, de managing director voor de Amerikaanse vleugel van eToro, instellingen als de drijvende kracht achter de huidige rally. Volgens Hirsch, zou het ,,geen verrassing zijn om een nieuwe hoogte van alle tijden tijdens of zelfs vóór dit komende weekend te zien“.

In privé commentaren aan Cointelegraph, zei Hirsch:

„Het slimme geld is nooit gestopt met het toewijzen aan Bitcoin, zelfs niet toen de detailhandelaren in het laatste stadium, die de laatste rally hielpen om meer dan $40.000 te pushen, grotendeels door elkaar geschud werden. Nu is het momentum weer duidelijk bullish, en de prijsactie weerspiegelt dit sentiment.“

Instellingen blijven Bitcoin kopen…

Terwijl de recente prijsvolatiliteit van Bitcoin sommige van de nieuwere institutionele beleggers een reden voor een pauze heeft gegeven, kochten de meer doorgewinterde financiële krachtpatsers de dip van de zwakke handen, waarbij ze ten volle profiteerden van de scherpe terugval.

Merkbaar is het niet alleen BTC dat institutionele aandacht krijgt naarmate de huidige marktcyclus vordert. Denis Vinokourov, hoofd onderzoek bij Bequant, ziet de groeiende trend als een positieve ontwikkeling voor het hele cryptocurrency-ecosysteem.

Vinokourov zei:

„De open belangstelling voor de Bitcoin-futures mag dan wel op een niet aflatende stijging staan, maar dit verhinderde niet dat er ook kapitaal naar altcoins en relevante derivatenproducten vloeide. Dit suggereert op zijn beurt compartimentering, gerichte assetallocatie en verdere rijping van de bredere markt“.

Het is 50/50 vanaf hier

Zoals Cointelegraph al rapporteerde, zijn sinds de val van BTC op 11 januari enkele van de prominentere figuren in de ruimte meer dan ooit bullish en roepen ze ook op om Bitcoin in de nabije toekomst een nieuw hoogtepunt te laten bereiken.

Decentrader oprichter filbfilb zei: „De onmiddellijke toekomst voor de topcryptocurrency is „50/50 over wat er op dit punt gebeurt“. Een beweging boven de $40.000 zal een nieuw ondersteuningsniveau opleveren, waarbij een hertest van de all-time high zeer waarschijnlijk is.

In een privé-gesprek met Cointelegraph verklaarde de analist..:

„Prijs actie is zeer vergelijkbaar met zowel de 35.000 dollar afwijzing en correctie en ook die van 20.000 dollar. Met 35.000 dollar zijn we erdoorheen geblazen; met 20.000 dollar moesten we de dieptepunten opnieuw testen.“

Wat er ook gebeurt, de analist ziet 40.000 dollar als een „sleutelpunt dat de komende weken zal dicteren.“
BTC/USD daily chart. Bron: Coin360

Ook Altcoins zien voor een derde dag op rij een positieve prijsactie. Ether (ETH) steeg met 9% tot $1.245 en Polkadot (DOT) vond extra impulsen aangezien het 33% tot een nieuwe hoogte bij $14.92 verzamelde.

Het algemene cryptocurrency markt GLB bevindt zich nu op $1.04 triljoen en het overheersingstarief van de Bitcoin is 69.1%.